מתילי טובה
1 ק"ג קמח לבן
2 כפית סוכר
50 גר' שמרים יבשים (1 שקית)
1 כוס שמן קנולה
1 כף מלח
3 כפות חוואיג' לבצק (טרי)
למלית… תערובת גבינות של
גבינה לבנה בערך 300 גרם
גבינה עירקית בערך חצי ק"ג
גבינה בולגרית חצי קוביה קטנה
גבינה צפתית בערך 300 גרם
הכמויות בגבינות לא ממש משנה… אם יותר מזה ופחות ומזה… הכל הולך.
1 ביצה
2 כפות קמח
את השמרים ממיסים במעט מים פושרים
עם 1 כפית סוכר. רואים שיש תסיסה והשמרים פעילים מוסיפים לשאר המצרכים בקערה גדולה ולשים לבצק נח.
משאירים לתפיחה כחצי שעה.
את הגבינות לגרד על פומפיה דקה ולערבב עם הביצה והקמח..
להכין כדורים קטנים ולפתוח אותם על משטח מעט מקומח בעזרת מערוך… למלא בגבינות ולסגור היטב. לסדר על מגש על נייר אפיה במרווחים.
למרוח ביצה מעל ולפזר קצח /שומשום.
לאפות ב- 180 מעלות עד קבלת הגוון הרצוי.
בהצלחה