5 בצלים גדולים קצוצים קטן
1/2כוס שמן
1/2 כף פפריקה אדומה
1/4 כפית כורכום ופלפל שחור מעט
31/2 כפיות מלח /בהתאם לטעמו של כל אחד
5 כפיות כמון פלפל צ'ילי חריף לפיקנטיות –לא חובה
1/2 ק"ג חומוס יבש לאחר שהשרנו במים למשך לילה ויותר .
חומרים לבצק
1 ק"ג קמח רגיל
1 כף סוכר
1 כף שמרים יבשים
1/2 כוס שמן
כ- 2.5 כוסות מים ההרתחה של החומוס מסונן (אפשר להשתמש עם מים רגילים
כפית מלח
אופן ההכנה של המילוי
1. מרתיחים את גרגירי החומוס שיהיו רכים מאוד מסננים ומעבירים
למג'מיקס לקצוץ דק ולהשאיר קצת גרוס,
2. בסיר גדול מחממים חצי כוס שמן ומוספים לזה את הבצל, פלפל שחור, כ- 1/2 כף
פפריקה מתוקה, כורכום , כל זה מערבבים ומטגנים יחד ,כל הזמן מערבבים שלא יישרף
הבצל יש לבדוק טעמים אם יש צורך לתקן לא צריך להיות הרבה נוזלים .
3. את החומוס הקצוץ דק והגרוס יש להעביר לסיר עם הבצל לערבב היטב להוסיף את
הכמון , לערבוב הזה -אפשר ורצוי להוסיף פיקנטיות פלפל צ'ילי גרוס, ושוב לבדוק
טעמים להניח הצד שיתקרר.
אופן הכנת הבצק
1.מערבבים יחד את הקמח הסוכר והשמרים ובהדרגה מוסיפים 1 כוס מים אחר כך
מוסיפים את השמן וממשיכים ללוש ושוב בהדרגה מוסיפים עוד מים בהתאם לצורך
כשהבצק מתחיל להתגבש יש להוסיף את המלח להמשיך ללוש עד שמתקבל בצק גמיש
לשים את הבצק לפחות 5-7 דקות ומניחים להתפחה.
2. מרדדים דק את הבצק , קורצים עיגולים בהתאם לקוטר לרצוי, ממלאים בתערובות
החומוס וסוגרים היטב .(צבטים)
מחממים שמן לא עמוק ומטגנים את סמבוסק.
הערה שלי:
1.ניתן להקפיא את הסמבוסק לפני הטיגון ולהוציא כל פעם כמות מפשירים ומטגנים
2 .ממליצה להתחיל בחצי מהכמות .
בתאבון
תבשילים עיראקים מהמטבח של דליה לוי