בקרו בדף שלי _ המטבח של יפה – מתכונים
המתכון של יפה רייפלר
החומרים:
.
1 ק"ג קמח
1 כף שמרים יבשים
1 כף סוכר
1 כפית מלח
1 ביצה
1 כף שמן
3 כוסות מים (אם חסר יש להוסיף עוד)
1 כף ברנדי – לא חובה (אני מוסיפה כדי שהספנז' לא יספוג שמן)
שמן לטיגון עמוק
ההכנה:
מערבבים את כל החומרים יחד בקערה ומוסיפים מים עד ליצירת בצק רך וצמיגי,
לשים היטב ומניחים לבצק לתפוח כשעה..
לשים שוב את הבצק ושוב מניחים לו לתפוח כחצי שעה נוספות.
עם ידיים משומנות קורצים חתיכות בצק, פותחים עיגול שטוח ודק או עיגול עם חור ומטגנים משני הצדדים עד לקבלת צבע זהוב .
לפזר מעל אבקת סוכר, או לטבול בדבש;
תהנו..