Share with:


חלבי

אופן הכנה

בצק
400 גרם מרגרינה רכה מאד לא מומסת
חצי כוס שמן
כף מלח
3/4 ק'ג קמח לבן (אם אפשרות לעוד מעט קמח)
כוס מים קרים(אם אפשרות לעוד חצי כוס)
ללוש לבצק אחיד
לא ללוש יותר מידי רק עד שמיתגבש בצק.
להכניס לנילון ולמקרר למשך לילה או חצי יממה לפחות.
מילוי
קופסאת עלי תרד קצוצה
קופסאת עלי מנגולד קצוצה
חצי כוס שמיר קצוץ
חצי כוס עלי כרפס או סלרי קצוצים
5 שיני שום כתושות
בצל גדול יבש קצוץ
חמש בצלים ירוקים קצוצים
רבע כוס שמן זית
כפית פלפל שחור
כפית מלח שטוחה
לאדות הכל על הגז. להתחיל עם השמן הבצל השום והבצל הירוק ולהוסיף בהדרגה את כל שאר החומרים.
לקרר היטב היטב ולהוסיף לתערובת ביצה שלמה
לערבב היטב היטב
לגרד פנימה פרמז'ן 200 גרם
קשקבל 200 גרם
וגבינה בולגרית 300 גרם
לערבב בעדינות.
לחלק את הבצק לשניים
לקמח משטח עבודה לרדד עלה בעובי אצבע לשמן תבנית בגודל הרצוי להניח את העלה בתבנית ולאפות בחום של 175 מעלות עד הזהבה קלה.
להוציא לקרר את הבצק ולצקת מעליו את המילוי לסדר בשכבה אחידה ולמעלה להניח את יתרת הבצק לאחר רידוד כמו חצי הבצק בתחתית התבנית ולהדק היטב בשוליים
למרוח מעל ביצה טרופה לפזר שומשום ולחורר היטב במזלג את כל הבצק העליון שורה שורה לרוחב או לאורך.
להכניס לתנור חם 175 מעלות עד השחמה מלאה כארבעים דקות ייתכן יותר תלוי בתנור האפייה.
להמתין כשעה לפני שפורסים את המאפה

בהצלחה.

לזכרך חברה יקרה שלי אזכור אותך לעד אתי כחלון-צייטלר יהי זכרך ברוך .מתכון שלך שמלווה אותי שנים

ספנאקופיתה ( מעין פשטידה ) _מתכון של ירדנה ג'נאח – מאסטר מתכונים
ירדנה ג'נאחספר המתכונים של
מתכון של

ירדנה ג'נאח

1194 מתכונים