Share with:


כשר לפסח פרווה חלבי

אופן הכנה

המטבח של תכלת – סדנאות לעוגות מרוקאיות,בישול ואפיה… טלפון : 0505878487
עוגות כשר לפסח, לרוב הן כבדות, דחוסות.
והקמחים מאוד יקרים ביחס לכמות שנמכרת
ואם כבר להכין קינוח בחג, אז ממליצה על עוגה בחושה מלאה בתותים או דובדבנים מה שנותן לה מרקם אחר
עוגה עשירה קלה מאוד להכנה

חומרים :
3/4 כוס סוכר (אפשר גם חצי בגלל המילוי המתוק)
4 ביצים לארג'
רבע כוס מיץ תפוזים
3 כפות שמן
שקית סוכר וניל
כוס וחצי קמח כשר לפסח
שקית אבקת אפיה כשר לפסח
גרידת תפוז שלם דקה מאוד זה נותן קונטרס למתיקות.
רבע כוס קוקוס
חצי כוס שקד טחון.
לקערת המיקסר אפשר גם במיקסר ידני
מכניסים את הביצים והסוכר מקציפים לקצף אוורירי כמו גוגל מוגל, לזלף את השמן לאט, להפסיק להקציף.
להוסיף מיץ תפוזים ולהוסיף את כל החומרים היבשים, לערבב בעדינות בתנועות קיפול.
לשמן מעט תבנית אפייה בקוטר 22
ליצוק אלייה את הבלילה ולאפות בחום של 170 מעלות למשך 35-40דק.
להכין מלית תות ודובדבן:
חצי קילו תותים ודובדבנים (ביחד) חתוכים לקוביות .
חצי כוס סוכר
כף מיץ לימון
לערבב ביחד
לחמם מעט על מחבת בחום נמוך מאוד עד שהכל מצטמצם לא למעוך את הפרי :))
כשהעוגה מוכנה ליצוק מעלייה את המלית.

להכין שטרוייזל:
כוס קמח מצה דק מאוד
2 כפות מחמאה או חמאה
כף סוכר
מעט ווניל
לעבד במג'ימיקס בפולסים
שיצאו לנו גושים קטנים
לפזר אותם על תבנית אפייה
לאפות 180 מעלות 10 דקות עד דיזהיבו מעט.
לפזר על המלית ולאבק במעט אבקת סוכר.