מתכון של ישראלה אזולאי
מתכון:
2 תבניות אינגליש קייק משומנות
בקערת מיקסר עם וו גיטרה (למי שאין אפשר בקערה עם מערבל ידני) לשים:
חבילת קמח תופח קטנה מנופה
200 גרם חמאה רכה בטמפרטורת החדר (לא מומסת)
כוס סוכר
לערבל עד קבלת פירורים
להוציא בצד כוס מהפירורים
להוסיף למיקסר:
3 ביצים גודל מדיום
1 שמנת חמוצה
לערבל עד קבלת בלילה סמיכה
להעביר לשתי התבניות
מעל למרוח בעדינות ריבה מחוממת מעט במיקרו
אני שמתי ריבת תות ומעל פיזרתי קוקוס (אפשר לשחק כאן ולשים מה שאוהבים)
מעל הריבה מפזרים את הפירורים שהשארנו בצד
אופים בהתחלה בחום של 180 מעלות ואחר כך מורידים ל170 מעלות, בסך הכל בערך 45 דקות (לבדוק עם שיפוד) העוגה רכה ועסיסית ותופחת
הכוס שהשתמשתי – כוס אוניברסלית
תהנו