שמרים גבינה /חגית פרגון
קילו קמח
2 כוסות חלב פושר
2 ביצים
2 כפות שמרים יבשים
150 גרם חמאה רכה
חצי כוס סוכר
3 כפות שמן
כפית תמצית וניל
כף שטוחה מלח
מים פושרים לפי הצורך
מערבבים את כל החומרים לבצק אחיד ונעים למגע…אם יבש מוסיפים מים לפי הצורך…את המלח מכניסים לקראת הסוף…משהים לילה מכוסה ומעט משומן מעל..
מוציאים שעה לפני שיהיה קל לעבודה…מחלקים את הבצק ל חלקים שווים תלוי בגודל שאתם רוצים בין 4-6 ממלאים בגבינה מכסים להתפחה מורחים חלמון עם כפית דבש …חום תנור 180 עד להזהבה יפה…כשמוציאים ישר מברישים סירופ סוכר
2 כוסות מים כוס סוכר להרתיח ולבשל כ 10 דקות עד להמסה ולקרר
מילוי גבינה
2 טוב טעם
כף קרונפלור
25 גרם חמאה מומסת
3 כפות סוכר/לפי הטעם
גרדת תפוז רבע כפית
1 סוכר וניל
חלמון
לערבב היטב
ולמרוח