בצק שמרים קלאסי משודרג רך וטעים מומלץ מאוד !!! ניתן למלא עם כל מילוי שתבחרו, אפשר לעצב כיד הדמיון.
חומרים לבצק: כוס אוניברסלית
2 כוסות קמח רגיל
2 כוסות קמח לחם
(סה"כ 500 גרם מומלץ לשקול)
1/2 כפית משפר אפיה
2 כפות שמרים יבשים
1/2 כוס סוכר
100 גר מרגרינה /חמאה
4 שקיות סוכר וניל
3 כפות שמן
2 ביצים XL
3/4 כוס מים
***
1/4 כוס מים נוסף לראש עיסה
חומרים למילוי הקקאו:
3 כפות גדושות קקאו
1 כוס סוכר
שוקולד מגורד כ..3 כפות
שמן (לפי הצורך)
מילוי פרג:
1 קופסה מילוי פרג מוכן
1 כוס אגוזים
** כמובן שניתן להכין מילוי פרג ביתי (אני חורגת לעתים רחוקות)
סירופ סוכר:
3/4 כוס סוכר
1 כוס מים
1 כפית מיץ לימון טרי
לבשל על אש בינונית כ-15 דקות
אופן ההכנה:
הכנת ראש עיסה.
לתוך קערת המיקסר לשים את הקמח, לעשות גומה בקמח לשים את השמרים עם 1 כפית סוכר ורבע כוס מים , לכסות בכף קמח להתפיח 10 דקות.
להוסיף את שאר החומרים ,להתחיל בלישה במהירות בינונית, להגביר מעט….ללוש כ- 5 דקות או לראות שהבצק מתלכד סביב זרוע הלישה ונהפך לכדור חלק…זה הזמן להפסיק את הלישה…אם הבצק טיפה דביק …זה בסדר.
למרוח מעט בשמן את הכדור לכסות ולהתפיח לילה במקרר.
לאפיה ביום הכנת הבצק להתפיח שעתיים או להכפלת הנפח.
עיצוב העוגות:
מילוי הקקאו:
בקערית לערבב את הסוכר והקקו
לחלק את הבצק לשני כדורים, לרדד כל כדור למלבן גדול…לפזר בצורה אחידה את הקקאו, לפזר מעל את השוקולד המגורד…לטפטף שמן מעל….במפוזר בערך 3-4 כפות ..לגלגל ולשים בתבנית.
מילוי הפרג:
לרדד עלה גדול, למרוח את כל הפרג בצורה אחידה להוסיף את האגוזים לרולדה , לחצות לאורך ולגלגל בורג..להניח בתבנית.
לכסות את העוגות להתפיח כ-חצי שעה ,
לאפות בחום 170 כ-45 דקות.
לאחר האפיה למרוח סירופ סוכר קר שהעוגה חמה.
בהצלחה !! 🌹⚘️🌷🌼🌻