קילו קמח
25 גרם שמרים טרי(כף וחצי יבשים).
150 גרם חמאה רכה מומסת קלות/מחמאה/מזולה
2 כוסות חלב פושר,
מים פושרים לפי הצורך
2 ביצים,
3/4 כוס סוכר
1סוכר וניל
כף שטוחה מלח
רבע כוס שמן
מתחילים עם השמרים והחלב וממסים מוסיפים סוכרים ואת הביצים השמן והחמאה ואת הקמח בהדרגה…אם יבש להוסיף מים פושרים לפי הצורך…את המלח מכניסים לקראת הסוף.. לישה טובה כ 10 דקות…מכניסים לילה למקרר.. מכוסה היטב ומעט משומן בשמן מלמעלה…מוציאים שעה לפני ההכנה נותנים לישה טובה, מרדדים ומכינים צורה . ממלאים..גבינה ,שוקולד וכו'…..מכסים להתפחה…מורחים חלמון ביצה 180 מעלות עד להשחמה יפה…בהצלחה
מילוי שוקולד של פעם קקאו וסוכר
משמנים את העלה במעט שמן מפזרים סוכר וקקאו ומגלגלים/ניתן לשים כוס קקאו כוס ורבע סוכר מעט מים חמים לערבב למרקם קרם יציב ולהוסיף תמצית וניל או רום לטעום ולתקן רמת מתיקות)…