בצק שמרים לעוגה/שושנים/רוגלאך
מצרכים:
1ק"ג קמח מנופה
2.5 כפות שמרים
1/2 כוס סוכר
3ביצים
1כפית שטוחה מלח
3כפות אינסטנט פודינג וניל
3סוכר וניל
1/4 כוס שמן
1.5-2 כוסות מים פושרים
(לפי הרגש להוסיף )
אופן ההכנה:
לערבב שמרים וקמח להוסיף סוכר ולערבב
להוסיף את שאר החומרים ולערבב .
יש לינקוט זהירות עם המים כי כל קמח סופח אחרת את הנוזלים
ללוש עד לאיחוד החומרים ולתת מנוחה של חמש דקות
לחזור וללוש עוד בידיים משומנות או מקומחות מה שמרגיש לכן
לישה ארוכה של כ 7-10 דקות .
לנקות את שולי הקערה משאריות מיותרות
ולכסות את הקערה בנילון נצמד ומגבת לחצי שעה
לערבב בקערה
1/2 כוס שמן
3/4 כוס קקאו
3/4 כוס סוכר
2כפות אינסטנט פודינג
וחצי כפית קינמון(לא חובה)
יתכן ותצתרכו להוסיף שמן אבל תתחילו כך
ותוסיפו רק אם תצתרכו כל פעם קצת.
לחלק את הבצק לארבע
לרדד כל.חלק בניפרד
למרוח מהמלית
לקפל משני הצדדים ומהמלבן שנוצר לקפל שוב לאמצע ועוד אחד שיוצר ריבוע ולתת מנוחה.
כך לעשות את כל הבצק
אחרי שסימנו את כל החלקים מרדדים את החלק הראשון שקיפלנו לעיגול חותכים בסכין למשולשים קטנים(כמו פיצה)
ומגלגלים מהחלק הרחב לצר
מניחים בתבנית מורחים ביצה ואופים ב190 c
עד הזהבה
מכינים סירופ מחצי כוס סוכר חצי מים רותחים ות.רום או וניל מה שאוהבים
מורחים על הרוגאלך ישר בצאתם מהתנור