6 ביציםL
כוס סוכר
2 סוכר וניל
2 כפיות קינמון
2כפיות תמצית וניל איכותית
כוס תפוזים סחוט טבעי
כוס שמן
שתי כוסות קמח תופח מנופה
50 גר שקדים מולבנים טחונים
2 כפות אינסטנט פודינג וניל
3 תפוחים חמוצים מקולפים חתוכים לרבעים
כף סוכר חום בהיר
כף סוכר חום כהה
אופן הכנה
להקציף את הביצים שלמות עם סוכר ואחד סוכר וניל
לקצף תפוח ובהיר
להנמיך את המקסר
לזלף לאט את השמן ואת כפית תמצית וניל
בקערה נפרדת לנפות את הקמח והפודינג ואבקת שקדים
עם מרית לסרוגין בתנועת קיפול תערובת יבשים ומיץ תפוזים עד לאחידות בזהירות לא להפיל את הנפח של הביצים
בסיר פלא/ תבנית 26
למרוח את תחתית התבנית בחמאה/מזולה
לפזר בצורה שווה מלמעלה את הסוכר החום ועוד שקית סוכר וניל
וכפית תמצית וניל והקינמון
להניח מסביב את התפוחים
ומעל את התערובת בצורה שווה לנער מעט את התבנית
לתנור שחומם מראש ל160 מעלות לשעה ורבע
כשהעוגה מוכנה לכסות עם מגבת מטבח לקרר חמש דקות
להפוך על מגש בזהירות
ולתת לה להתקרר לפחות שעה להפוך שוב
לשחרר עם סכין מסביב
להפוך שוב
ולחלץ בזהירות את התבנית
לפזר שקדים אבקת סוכר
בהצלחה
לכל שאלה אשמח לענות
יום מקסים 💖💐🙏🍎🍏