500 גרם קמח | |
1 אבקת אפייה | |
1 סוכר וניל | |
250 גרם מרגרינה של שמרית או מזולה | |
3 כפות סוכר | |
1/2 כוס מיץ תפוזים | |
למלית: | |
1/4 קופסת ממרח תמרים | |
1/4 קופסת ממרח חלווה | |
1/4 כוס מים חמים | |
100 גרם אגוזי מלך קצוץ דק עד בנוני | |
לפיזור: | |
אבקת סוכר |
1) מכניסים את הקמח סוכר וסוכר וניל למעבד מזון עם להב פלדה ובהדרגה מכניסים את המרגרינה ולבסוף את המיץ תפוזים ,מערבלים עד לקבלת בצק פירורי וממשיכים ללוש עם הידיים עד לקבלת בצק רך וחלק
2)מחלקים את הבצק ל 3 חלקים שווים ומרדדים על משטח מקומח מלבן לעובי של 1/2ס"מ
3)מערבבים את שני הממרח עם המים מורחים על כל בלבן 2 כפות תערובת מפזרים אגוזי מלך ,מגלגלים וחותכים חתיכות של 2 ס"מ
4) אופים בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות כ 16 דקות??
מקררים ומפזרים אבקת סוכר