מתכון לעוגיות המשגעות האלה מחכה לכם כאן, מושלמות עם הקפה של הבוקר!
תעקבו למתכונים נוספים ❤️
תעקבו גם באינסטגרם:
https://www.instagram.com/madlen_patisserie/
מתחילים מהכנת הבצק הפריך:
– 170 גרם קמח + מעט אבקת אפייה
– 80 סוכר
– 75 חמאה קרה חתוכה לקוביות
– 1 ביצה L
– קורט מלח
– כפית תמצית וניל
אופן הכנה:
– בקערת המיקסר שמים קמח, חמאה, סוכר ומלח ומערבלים עם וו גיטרה לפירורים דקים עד שלא נותרים גושי חמאה כלל (פירורים דקיקים כמו חול).
– עוצרים את המיקסר, מוסיפים ביצה ותמצית וניל ומערבלים על מהירות נמוכה עד לאיחוד הבצק.
– עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעה.
בזמן שהבצק במקרר נכין את המלית:
– רבע כוס מים רותחים
– 2 כפיות נס קפה
– 100 גרם שוקולד חלב
– 50 גרם חלבה חתוכה לקוביות/ חוטי חלבה/ ממרח חלבה
– כף גדושה קמח שקדים / פירורי ביסקוויטים
אופן הכנה:
– ממיסים במים הרותחים נס קפה ושופכים על השוקולד והחלבה. בוחשים עד להמסה מלאה של כל התערובת. מחממים בפולסים קצרים במיקרו במידה ונותרו גושים בתערובת. מוסיפים קמח שקדים/פירורי ביסקוויטים ומערבבים היטב. מניחים בצד לצינון.
– כשהבצק קר מספיק – נחלק אותו לשני חלקים שווים. נרדד כל חלק לעובי 4 מ"מ, נמרח חצי מתערובת המילוי ונגלגל לרולדה.
כל רולדה נחתוך לאורך לעוגיות בגודל שאנחנו רוצים.
נאפה בתנור שחומם מראש ל- 150 מעלות במשך 25 בערך, עד שהעוגיות משחימות. נצנן לחלוטין.
– נקשט באבקת סוכר לאחר שהעוגיות התקררו.
* בזמן רידוד הבצק לקמח כמה שנדרש כדי שהבצק לא יידבק למשטח העבודה.
* בזמן הגלגול לרולדה לעבוד מאוד בעדינות כדי שהבצק לא ייקרע.
* חשוב לא להגזים בכמות המילוי כדי שלא יגלוש בזמן האפייה.
תהנו!!