הבצק:
200 גרם חמאה/מחמאה/מרגרינה
2 שקיות סוכר וניל
3 חלמון ביצה
1 שמנת מתוקה 32% שומן – קופסת קרטון (250 מ"ל) או כוס מיץ תפוזים לפרווה.
3 כפות מים
1 אבקת אפיה
4 כוסות קמח לבן
למילוי:
6 חלבון ביצה
6 כפות שטוחות סוכר
2 סוכר וניל
2 פודינג בטעם וניל
2 קופסאות שימורים קוקטייל פירות בסירופ
עוגיות כריות גיאורגיות במילוי קצף חלבונים בטעם וניל וקוקטייל פירות
הכנה:
1. במיקסר לשים את החמאה (חתוכה לקוביות ושהייתה שעה קודם מחוץ למקרר) וסוכר הוניל, וללוש במשך כ- 4 דקות.
2. להוסיף את החלמונים, המים והשמנת המתוקה, ובהדרגה להוסיף את הקמח ואבקת האפייה. ללוש לבצק נעים ורך אך לא דביק. במידה ויוצא דביק יש להוסיף קמח בהדרגה.
3. מומלץ להקפיא את הבצק המוכן ולמחרת ללוש לכדורים – כך הבצק יוצא יותר אוורירי ורך. אפשרות נוספת היא לתת לבצק לנוח למספר שעות במקרר.
4. ללוש את הבצק ולחלק ל- 24 כדורים שווים בגודל של כדורי פינג פונג. לרדד כל כדור לגודל של פיתה עגולה בעובי דק של 1 ס"מ.
5. הכנת המילוי: להקציף את החלבונים עם הסוכר וסוכר הוניל לקצף יציב, להוסיף את פודינג הוניל ולהקציף עוד 2-3 דקות לקצף יציב וחזק. בנוסף, לסנן את קוקטייל הפירות.
6. לשים בתוך הבצק המרודד באמצע 2 כפות של הקצף ולפזר את הפירות (את הקצף לא למרוח אלא לשים בערימה לגובה).
7. להרטיב עם מברשת בקצוות של הבצק עם טיפה של מים. לסגור בעדינות את הבצק לחצי שיוצר צורת ירח ולהדק בסגירה (לא למעוך את הקצף – שיהיה נפח).
8. עם היד להדק בחצי הבצק בצורת ירח בעדינות. לקפל שוב את הירח לחצי ולהדק בפינה בלבד כדי שלא ייפתח.
9. להניח נייר אפיה על תבנית, לסדר את עוגיות הכריות על נייר האפייה ולהכניס לתנור שמחומם מראש לחום של 180 מעלות למשך 25 דקות עד להזהבה קלה. הכריות באפייה מתנפחות קצת – לאחר שמתקררות הנפח יורד טיפה.
10. לפזר אבקת סוכר בשפע.
בהצלחה ובתיאבון