מתכון של עינת מזור
מצרכים:
350 גרם שוקולד מריר
50 גרם חמאה
3 ביצים
1/2 כוס (100 גרם) סוכר
3 כפות ליקר או חלב
3/4 כוס (120 גרם) קמח כרגיל רב תכליתי
1 כפית אבקת אפייה
1 כוס (100 גרם) שקדים טחונים
סוכר, לציפוי
אבקת סוכר, לציפוי
ההכנה
*ממיסים יחד שוקולד וחמאה. במיקסר מקציפים ביצים וסוכר 5 דקות במהירות גבוהה. מקפלים את קצף הביצים לתערובת השוקולד המומס. מקפלים פנימה ליקר.
*מנפים מעל קמח ואבקת אפייה ומקפלים. מערבבים פנימה שקדים טחונים. מתקבלת בלילה נוזלי. מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר ל-4 שעות או עד שהתערובת מתקשה.
*מגלגלים את התערובת לעיגולים בקוטר כ-4 ס"מ. מכינים כלי אחד עם סוכר וכלי שני עם אבקת סוכר. מגלגלים כל כדור בצק בסוכר, ואז באבקת סוכר. מניחים באופן מרווח על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
*לציפוי דרמטי של העוגיות, מגלגלים פעמיים באבקת סוכר, בהפרש של כמה דקות, כי חלק מהאבקת נוטה להיספג.
*אופים בחום של 190 מעלות למשך 7-8 דקות בלבד. העוגיות ישתטחו וייסדקו מאוד, אבל יהיו עדיין מאוד רכות למגע. במהלך הצינון הן מתקשות. אפיית יתר מייבשת את העוגיות. מצננים לחלוטין