מרכיבים
200 גרם חמאה רכה / נטורינה / מחמאה
4 וחצי כוסות קמח = 700 גרם
3/4 כוס =135 גרם
3/4 כוס מיץ תפוזים = 180 מ"ל
1/2 כוס שמן = 120 מ"ל
1 אבקת אפייה
2 סוכר וניל וניל
גרידת לימון
1/2 כוס שומשום = 70 גרם
1/2 כוס קוקוס = 40 גרם
הכנה
יוצרים תערובת פירורית עם החמאה ועם כמחצית מכמות הקמח. מוסיפים סוכר, סוכר וניל ואבקת אפייה, ומערבבים עם הידיים אפשר גם מקסר .
מוסיפים את מיץ התפוזים, גרידת הלימון והשמן, וממשיכים ללוש ולהוסיף את שאר הקמח, הקוקוס והשומשום בהדרגה עד שנוצר בצק אחיד..
מכניסים את הבצק למכונת בשר כשעליה מורכב החלק המיוחד לעוגיות. חותכים רצועות באורך של כ- 8 ס"מ..
מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה במרווחים, ואופים בתנור שחומם מראש בחום ל 180 מעלות כ- 12 דקות עד הזהבה קלה..
מגישים עם התה או הקפה ונהנים – בתיאבון.