מתכון לאחת העוגיות האהובות ביותר.
המתכון הוא מתכון למקרוד אלג'רי, את המקרוד עושים בתוניס, טריפולי, מרוקו ואלג'יר.
אפשר גם לאפות בתנור ,לאפות בחום של 180 מעלות כ15-20 דקות.
מצרכים:
1 קילו סולת
2 כוסות קמח
1 אבקת אפיה
גרדת תפוז מתפוז אחד
1 כוס שמן
1 כוס סוכר
1.5 כוסות מים
מעט קינמון
מעט זנגוויל
1/2 כוס שומשום.
למלית:
1 חבילת תמרים בוואקום.מעט קינמון
1/4 כוס שמן
1/4 כוס מים
מבשלת בסיר עד שהתמרים מתרככים
לסירופ:
1 קילו סוכר
3 כפות דבש
מיץ מלימון אחד
1.5 מים
מבשלים עד שהסוכר נמס
ההכנה:
1. מאחדים את כל החומרים לעיסה ומחלקים ל – 4 כדורים.
2. לוקחים כדור עיסה ומרדדים אותו לעלה מלבני, אם העיסה התקשתה -ניתן לעבוד עם מעט מים.
3. מורחים על העלה המלבני מהתמרים, ומגלגלים לרולדה.
4. את הרולדה שנוצרה חותכים לפרוסות ומטגנים בשמן עמוק.
5. מוצאים את העוגיות מהשמן וטובלים אותם בסירופ.