Share with:


חלבי

אופן הכנה

לבצק:
1/2 כוס סוכר
200 גרם חמאה רכה (לא מומסת)
2 חלמונים
כפית משחת וניל
כף גרד תפוז
2 כוסות קמח לבן רגיל )כוס מדידה בינ"ל 240 מ"ל(
ללוש בצק, לקרר היטב במקרר כשהוא מחולק ל-4 חלקים,
במשך שעה וחצי. – עטוף היטב.

קצף ביצים:
להקציף לקצף נוקשה,
2 חלבונים + קורט מלח + כוס סוכר. )החלבונים בטמפ' החדר(
את קציפת הביצים להכין לאחר שהעוגיות מונחות בתבניות.

הכנה:
מרדדים את הבצק ,על משטח מקומח קלות, וקורצים עיגולים, חשוב שהעובי של הבצק יהיה כ-3-4 מ"מ. (לא יותר / או פחות)
את עודפי הבצק, לאחר הוצאת העיגולים מחזירים למקרר, לשם קירור הבצק.
יש לרדד כל פעם חלק אחד כששאר חלקי הבצק מחכים בקירור.
מרפדים, תבנית אפיה בנייר, מניחים את עיגולי הבצק במירווחים קטנים – כ-2 ס"מ זו מזו – העוגיות אינן תופחות)
מורחים על כל עיגול בצק, מעט מקצף החלבונים, ניתן להשתמש בשק זילוף, או בעזרת גבה של כפית, את מריחת הקצף, הכי קל לעשות עם גב כפית.
אופים בחום בינוני ב-150 מעלות צ., כחצי שעה [+ -]
כדאי לבדוק לאחר 20 דקות אפיה,. הבצק צריך להיות זהוב והקצף יבש.
את העוגיות, להסיר מהתבנית רק לאחר שהתקררו !!!!!!.
יש עוגיות,[שלאחר האפייה] הכיפה, נפרדת מהבצק כתוצאה ממריחה לא טובה של הקצפת, ולכן מורחים מעט שוקולד מומס, על הבצק האפוי, ומצמידים בעדינות את הכיפה, לעוגייה.
לאחר שהעוגיות האפויות התקררו לחלוטין, ניתן לאכסן בקופסה,
עדיף שטוחה עם מכסה סוגר היטב. בהצלחה.
נגיעות שוקולד – נעשו תוך כדי זילוף עדין מעל המרנג וקישקוש קטן בעזרת שיפוד עץ., סירופ שוקולד או שוקולד מריר מומס.

עוגיות עם כיפת מרנג _מתכון של גילה כהן אבני – מאסטר מתכונים
גילה כהן-אבניספר המתכונים של
מתכון של

גילה כהן-אבני

146 מתכונים