Share with:


חלבי

אופן הכנה

סוגי עוגיות טעימות ומפנקות
עוגיות פריכות ונימוכות.
קוראות ומזמינות לטבול אותם בשתייה חמה ולהנות מהרגע

א. עוגיות קוקוס ואגוזים

רכיבים:
2 כוסות קמח
1/2 כוס ממרח תמרים או 100 גרם חמאה חתוכה לקוביות בטמפ’ חדר
1/2 כוס סוכר חום
1 ביצה
1/4 כוס אגוזים גרוסים דק
1/4 כוס שבבי קוקוס טחון

ההכנה:
1. בקערה מכניסים את כל המרכיבים ולשים בידיים עד לקבלת בצק אחיד וחלק.
2. מחלקים את הבצק ל-2 גלילים (באורך 20-25 ס”מ), עוטפים בנייליון נצמד ומכניסים למקפיא לשעה לפחות.
3. מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים את תבנית התנור עם נייר אפייה.
4. חותכים את הגלילים לפרוסות בעובי של 1/2 ס”מ ומניחים בתבנית התנור,
במרווחים של חצי ס”מ בין העוגיות.
(באופן אישי: אני חתכתי לפרוסות ועשיתי גם חור באמצע הפרוסה ליצור מעין דיסקית).
5. מניחים בתבנית במרווחים של כחצי ס”מ בין עוגיה לעוגיה.
6. אופים כ-14-15 דקות עד שיש הזהבה קלה בקצוות. מסירים את העוגיות
מהתבנית על משטח או מגש לכ-15 דקות עד שהעוגיות מתקררות ומתקשות.

ב. עוגיות קקאו ווניל
רכיבים:
1.5 כוסות קמח + 1/2 כוס אבקת קקאו – לערבב ביחד
1/2 כוס ממרח תמרים או 100 גרם חמאה חתוכה לקוביות בטמפ’ חדר
1/2 כוס סוכר חום
1 כף סוכר וניל
2 כפיות תמצית וניל
1 ביצה

לציפוי:
1/4 כוס סוכר חום

ההכנה:
1. בקערה מכניסים את כל המרכיבים ולשים בידיים עד לקבלת בצק אחיד וחלק.
2. מחלקים את הבצק ל-2 גלילים (באורך 20-25 ס”מ), עוטפים בנייליון נצמד ומכניסים למקפיא לשעה לפחות.
3. מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים את תבנית התנור עם נייר אפייה
4. מפזרים על משטח עבודה/מגש גדול את סוכר החום לציפוי.
ומגלגלים את גלילי הבצק בסוכר ולוחצים עליהם בעדינות, לציפוי וכיסוי מלא של הסוכר.
5. חותכים את הגלילים לפרוסות בעובי של 1/2 ס”מ ומניחים בתבנית התנור,
במרווחים של חצי ס”מ בין העוגיות.
(באופן אישי: אני חתכתי לפרוסות ועשיתי גם חור באמצע הפרוסה ליצור מעין דיסקית).
6. מכניסים את התבנית למרכז התנור לאפייה של כ-14-15 דקות.
מסירים את העוגיות מהתבנית על משטח או מגש לכ-15 דקות עד שהעוגיות מתקררות ומתקשות.

*** את 2 סוגי העוגיות אפשר לשמור בקופסא אטומה עד כשבוע…

עוגיות קוקוס ואגוזים & עוגיות קקאו וניל
בקי אוסגיספר המתכונים של
מתכון של

בקי אוסגי

132 מתכונים