המרכיבים:
2 ביצים גדולות
1 כפיות תמצית וניל
1 כוס חלב
כוס ורבע קמח
1/4 כפית מלח
1 כף סוכר
אני מוסיף מעט קצח או אניס אבל לא חייב
אופן ההכנה:
1. את הביצים טורפים טוב מאוד ביחד עם הסוכר והוניל
2. מוספים את שאר החומרים לביצים הטרופות , וממשכים לטרוף עד שמגעים לתערובת חלקה ואחידה.
3. את התערובת מכניסים למנוחה במקרר של שעתיים לפחות ….לא פחות!!!!!
4 מחממים שמן עמוק .
5. מחברים את הצורה לידית הרוזט וטובלים אותה בשמן החם, מוצאים מנחים אותה על נייר סופג ומיד לבלילה כך שהיא תכסה את הברזל אך לא את הקצה. ( עד 3/4 גובה )
6. מכניסים את הרוזט שעם הבלילה לשמן החם , ומשחררים את העוגיה מהרוזט, ( אפשר לשחרר עם מזלג )
7. לאחר שהעוגיה בצבע זהב מוצאים ומנחים על נייר סופג,
8. מפדרים עם אבקת סוכר מעל לעוגיות ומגישים
הערה:
שימו לב: חשוב להקפיד שהבלילה לא תגיע לקצה הברזל בזמן הטבילה אחרת יש בעיה להסיר את המאפה.