Share with:


חלבי

אופן הכנה

מרכיבים לבצק:
450 גרם קמח (4 כוסות פחות 2 כפות)
160 גרם אבקת סוכר (כוס ורבע)
200 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
1 ביצה
1 חלמון
קורט מלח
קליפה מגוררת מחצי לימון
2 שקיות סוכר וניל

למילוי וקישוט:
כוס ריבת תות
אבקת סוכר

ההכנה:
1. לשים את כל מרכיבי הבצק לבצק אחיד וחלק (או מעבדים במעבד מזון), עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לחצי שעה.
2. מרדדים את הבצק בין שני ניירות אפייה מקומחים בעדינות, עד לעובי של 4 מ"מ.
3. קורצים מהבצק המרודד עוגיות באיזו צורה שרוצים: עיגולים, פרחים, כוכבים או כל צורה אחרת. במחצית מהעוגיות חורצים עיגול קטן במרכז (אלה יהיו העוגיות העליונות).
4. מחממים תנור ל-180 מעלות. מסדרים את כל העוגיות על תבנית מרופדת בנייר אפייה, ואופים 11 דקות. מצננים.
5. מורחים את כל העוגיות ללא החור בריבה. את העוגיות עם החור מפדרים באבקת סוכר.
6. מכסים את העוגיות עם הריבה בעוגיות עם אבקת סוכר, ושומרים בקופסה אטומה….

עוגיות ריבה_מתכון של עינת חנניה
עינת חנניהספר המתכונים של
מתכון של

עינת חנניה

153 מתכונים