החומרים לבצק:
100 גרם חמאה רכה
1 כוס סוכר(אפשר לערבב חצי כוס סוכר לבן וחצי כוס סוכר חום)
( מי שאוהב פחות מתוק , ישים רק 3/4 כוס סוכר)
1 ביצה
1/2 1 כוסות קמח
קורט מלח
1/4 כוס קקאו
1/2 כפית אבקת אפיה
1/4 כוס ממרח שוקולד השחר
חומרים לקרם וניל
50 גרם חמאה
1/3 1 כוסות אבקת סוכר
כפית תמצית וניל איכותית
הכנת הקרם וניל:
מערבבים את חומרי המילוי לתערובת חלקה ומניחים כחצי שעה במקרר
אופן הכנת העוגיות:
1. מערבבים את כל חומרי הבצק עד שנוצר לנו בצק חלק .
2. עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקררים לייצוב כ- שעה.
3. מוציאים את הבצק מהמקרר מרדדים , יוצרים עיגולים
4. במחצית מהעיגולים קורצים חור קטן באמצע העיגול.
5. מניחים את כל העוגיות בתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה , במרווחים אחד מהשני.!!!
6. אופים בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות , כ10-12 דקות , עד להזהבה קלה.
7. מוציאים מהתנור מקררים מעט
8. מוציאים מהמקרר את קרם הוניל ומורחים על כל עוגייה שלמה קצת מהמלית ומעליה שמים את העוגייה עם החור.
אפשרות שנייה למילוי
100 גרם שוקולד לבן
להמיס במיקרו כמה שניות
להוסיף 2 כפות אבקת סוכר
לערבב היטב לעיסה חלקה
ולמרוח כל עוגייה במלית הזאת
את העוגיות ניתן לקשט ב100 גרם שוקולד לבן שהמסנו במיקרוגל
או למי שאוהב טעם מריר יותר
ב100 גרם שוקולד מריר מומס.
תהנו יקיריי
ממני אליכם באהבה רבה!!!!
תודתי המיוחדת לשף קנדיטורית Esti Gil שאני כל כך אוהב ומעריך
למדתי ממנה המון ובמיוחד צניעות.