לערבב תחילה בקערת המיקסר עד מצב סבלה
120 גר חמאה רכה
80 גר סוכר
1.5 כוסות קמח
להוסיף:
2 כפות תמצית ווניל
2 חלמונים
חצי כוס קמח שקדים
חצי כוס מיץ תפוזים
גרידת לימון 2 כפות שמן אגוזים
7 גר' אבקת אפיה.
*להגיע למצב של איחוד החומרים ולהפסיק לישה.
מתקבל בצק רך מאוד מאוד.
לצנן את הבצק במקרר כשעה בקערה, מכוסה בניילון נצמד.
בינתיים:
לרפד תבנית 26" בנייר אפיה.
להכין תוספות.
לערבב:
1 כוס ריבת חלב÷
1/2 כוס חלב ממותק.
להכין בצד
1 כוס אגוזי מלך/פקאן קצוצים.
לקישוט וציפוי:
5 כפות שבבי קוקוס.
סירופ מייפל
אבקת סוכר
להוציא את הבצק למנוחה על השיש כחצי שעה בקערה. ליצור בקערה "שבילים" בעזרת כפית.
לצקת לתוך השבילים בבצק שבקערה, את תערובת ריבת החלב והחלב הממותק.
להעמיק את השבילים שוב בעזרת כפית ולהוסיף בנדיבות את תערובת הקוקוס ואגוזי המלך/הפקאן.
להעביר את התערובת כפי שהיא ללא ערבוב נוסף, לתבנית המרופדת.
לפזר מלמעלה מעט קוקוס אפוי לפריכות באפיה.
לאפות בטמפרטורה 160 מעלות.
עד התייצבות המאפה כ30 דקות.
כשהמאפה מוכן להזליף סירופ מייפל טבעי.
אחרי ספיגת המייפל, לפרוס למעויינים .
ניתן לפדר באבקת סוכר או בשבבי קוקוס.
המאפה המתקבל הוא סוג של עוגה יבשה עם מוקדים עסיסיים ופריכים של ריבת החלב והאגוזים.
הולכת נהדר ליד כוס שתיה חמה.
תהנו🩵✨️🩵✨️