לבסקויט שקדים:
5 חלבונים
קורט מלח
רבע כוס סוכר
100 גר' אבקת סוכר
כוס וחצי קמח
100 גר' שקדים טחונים
אופן ההכנה:
1. בקערה מערבבים היטב קמח, שקדים וא. סוכר
2. מקציפים חלבונים עד שהקצף מתחיל לעלות, מוסיפים קורט מלח וכשמתחיל להיות לבן מוסיפים סוכר בהדרגה
3. מקפלים פנימה את החומרים היבשים בעדינות.
4. מניחים בתבנית ואופים בתנור חם 7 דקות 170 מעלות טורבו.
גודל התבנית תלוי מאוד, סך הכל צריך 3 מלבנית של כ 20*30 ס"מ
אני למשל אפיתי בתבנית תנור שלמה וחציתי אחרי אפייה ובנוסף אפיתי בעוד בתבנית תנור שבה הנחתי בלילה רק על חצי מגודל התבנית.
כך יצרתי 3 מלבנים.
לתחתית:
100גר' שוקולד מריר מומס
אופן ההכנה:
1. ממיסים שוקולד מריר ומורחים אותו על שכבת דקואז אחת, הופכים את מרנג הדקואז מעל נייר אפייה ומכניסים למקרר 10 דקות.
לקרם אספרסו:
כוס וחצי שמנת מתוקה
3/4 כוס חלב
כף גדושה נס קפה נמס
3 כפות פודינג וניל
כפית ליקר קפה
אופן ההכנה:
1. שופכים הכל יחד לקערה לפי הסדר ומקציפים במהירות גבוהה לקרם יציב
לשכבת השוקולד:
100 גר' שוקולד מריר
50 גר' שוקולד חלב
כוס וחצי שמנת מתוקה
50 גר' חמאה
אופן ההכנה:
1. בסיר מרתיחים כוס שמנת מתוקה עם חמאה עד לרתיחה.
2. מורידים מהאש, מוסיפים את השוקולדים מערבבים היטב ומצננים
3. מכניסים שעה למקפיא, מוציאים, ומקציפים עם חצי כוס שמנת מתוקה
לציפוי :
חצי כוס שמנת מתוקה
100 גר' שוקולד מריר.
אופן ההכנה :
1. ממיסים יחד במיקרוגל ומצננים.
להברשה:
כוס קפה (כפית גדושה קפה נמס וכוס מים חמימים)
תהליך הרכבת העוגה:
1. לאחר שיצרנו תחתית של שוקולד מומס ומעל שכבת דקואז, מברישים בקפה ומורחים מעל קרם קפה
2. מעל קרם הקפה מניחים שכבת דקואז, מברישים בקפה ומורחים את שכבת השוקולד שהכנו.
3. מעל השוקולד מניחים עוד שכבה של דקואז, מברישים בקפה ומורחים שכבת קרם קפה.
4. מצפים בגנאש שוקולד ומכניסים ללילה למקרר