לעוגה:
6 ביצים מופרדות
1 כוס סוכר
25 גר חמאה רכה.
3/4 כוס שמן
200 גר שמנת חמוצה
1/4 כוס חלב
2 כוסות קמח.
1 שקית אבקת אפייה.
לשיוש:
מחצית מכמות הבלילה
1 כוס עוגיות אוראו טחון דק כולל המלית
1 כף סוכר
1 כף קקאו כהה
1 כפית נס קפה
1/4 כוס חלב
גאנש:
1 מיכל שמנת מתוקה מומס עם:
100 גר שוקולד מריר
100 גר שוקולד חלב
לגלידת אוראו:
1 שמנת מתוקה
200 גר חלב מרוכז
1 כוס עוגיות אוראו טחון דק כולל המלית.
הכנה:
תבנית26/28, מרופדת בנייר אפייה.
חום תנור 180 מעלות
כוס מידה אונברסלי.
להקציף חלבונים, בהדרגה להוסיף, סוכר וניל וסוכר לקבלת קצף יציב.
לערבב, חלמונים, שמן, חמאה רכה, שמנת חמוצה, למרקם אחיד, ולאחד בהדרגה לקצף הביצים.
לקפל, חומרים יבשים עם החלב, לקבלת בלילה אחידה.
להעביר מחצית מהבלילה לתבנית, למחצית הנוספת להוסיף את כל מרכיבי השיוש ולערבב, להוסיף את הבלילה מעל הבלילה שבתבנית, ובעזרת קיסם לערבב מלמטה כלפי מעלה.
אפייה עד לקיסם מעט לח ולקרר, לצפות בגאנש ולהשאיר להתייצבות במקרר.
להכנת הגלידה:
להקציף שמנת מתוקה, לקבלת קצף מעט רך, להוסיף חלב מרוכז ולהמשיך להקציף.
לקפל עוגיות אוראו טחונים דק, ולהשאיר להתייצבות במקפיא.
להגיש פרוסה עבה עם גלידה, באהבה ענקית, אורנה ועלני😘😘😘😘😘