לבצק: |
|
3 חלמוני ביצה (החלק הצהוב) | |
1 חבילת מרגרינה/מחמאה/חמאה | |
2 כפות סוכר | |
2 כוסות וחצי קמח תופח (1 חבילה) | |
לעוגה: |
|
ריבת משמש או ריבת אננס | |
1 שמנת מתוקה | |
1 פודינג וניל | |
1 כוס חלב | |
1 קופסת אננס משימורים או טרי שלם /חתיכות | |
ג'לי בטעם אננס |
הכנת הבצק:
* ללוש את כל החומרים עד לקבלת בצק אחיד
* משטחים על תבנית אפיה ומכניסים לתנור שחומם מראש ל 180 מעלות
כ 15 דקות לערך או עד להזהבה קלה
* מוציאים מהתנור ומצננים
הכנת העוגה:
* למרוח שכבה דקה של ריבה על הבצק האפוי
* להקציף את השמנת +פודינג+חלב עד לקבלת קרם ולמרוח מעל הריבה
* לסדר את פרוסות/חתיכות האננס מעל לקרם(ראה תמונה)
* לתוך קערה שופכים את הג'לי עם 2 כוסות מים רותחים,לערבב היטב שלא יווצרו גושים
ולשפוך בצורה אחידה על האננס
* לשלוח למקרר לשעתיים לפחות