מצרכים לבסיס –
4 ביצים
קמצוץ מלח
כוס סוכר – 100 גרם
150 גרם קמח
100 גרם שקדים טחונים
1/4 כפית אבקת אפיה
2 קפסולות אספרסו – מעורבב עם 3 כפות מים רותחים ( אם אין ,אפשר נס קפה מגורען )
60 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
קרם נוגט וקפה –
כף וחצי גדושות ממרח נוגט
150 גרם שוקולד מריר
150 מייל שמנת מתוקה
2 כפות גדושות נס קפה
כף וחצי ליקר קפה
1/2 גביע שמנת חמוצה
4 כפות אינסטנט פודינג וניל
250 מייל שמנת מתוקה
במחבת מחממים 150 מייל שמנת מתוקה לסף רתיחה ,מוסיפים את הממרח נוגט ,הנס קפה והליקר קפה מערבבים לאיחוד החומרים מסירים מהאש.
מוסיפים את השוקולד מריר ומערבבים לתערובת אחידה.
במיקסר מקציפים את השמנת מתוקה ,השמנת חמוצה ,האינסטנט פודינג ו 3/4 מתערובת הנוגט לקרם תפוח ויציב.
**** את השאר שומרים למרוח בין שכבות העוגה
הרטבת העוגה –
כף וחצי נס קפה
1/2 כוס מים רותחים
מערבבים את הנס קפה במים רותחים ומניחים להתקרר.
אופן ההכנה –
במיקסר עם ראש מקצף מקציפים ביצים עם קמצוץ מלח 2 דקות ,מוסיפים את הסוכר ומקציפים 5 דקות לקצף בהיר ותפוח.
להוסיף את החמאה להמשיך להקציף ,מוסיפים בזילוף את האספרסו לאחר שהתקרר ,( לערבב לפני השמוש את האספרסו )
מערבבים קמח ,אבקת שקדים ואבקת אפיה ,מורידים למהירות נמוכה להוסיף את תערובת הקמח לערבל דקה שתיים.
מרפדים תבנית בנייר אפיה מוזגין באופן אחיד את תערובת העוגה ,אופים בחום של 180 מעלות 8 – 12 דקות.
מצננים את העוגה מחלקים ל 3 חלקים שווים ,מניחים חלק ראשון על צלחת הגשה "משפריצים" מהקפה ,מורחים מעט מהנוגט קפה ומעל מורחים 1/3 מכמות הקרם נוגט חוזרים על הפעולה עוד פעמיים ולבסוף מקשטים מהקרם נוגט קפה.