התבססתי על מתכון של פירגה וביצעתי בו שינויים על פי טעמי 🙂
מצרכים:
2 כפות ג'לטין מושרות בתוך כוס עם 10 כפות מים במשך 10 דק'
כוס חלב פושר
1 גביע שמנת חמוצה (70 גר')
1 גביע גבינה לבנה (250 גר')
1 שמנת מתוקה (250 מ"ל)
2 שקיות סוכר ניל
3/4 כוס סוכר לבן
לציפוי:
סירופ שוקולד
בוטנים קלויים
אופן ההכנה:
1. לאחר שהשרנו את הג'לטין במים והוא נקרש, מחמים אותו במיקרוגל כ-30 שניות (לא יותר)
2. שופכים את הג'לטין אל תוך החלב הפושר וטורפים היטב (בעזרת מטרפה)
3. מוסיפים את השמנת החמוצה והגבינה הלבנה ומערבבים היטב
4. מקציפים את השמנת המתוקה עם הסוכר סוכר הוניל עד לקצפת רכה א יחסית יציבה (במרקם יוגורט)
5 מקפלים את הקצפתת אל תוך הבלילה שהכנו קודם לכן, יוצקים לתבנית מתאימה עגולה קוטר 22, כוסות אישיות או אינגליש קייק עמקה (לא ח"פ, היא קטנה מידי).
6. מכניסים למקרר ל-4 שעות לפחות, מלחצים ומתענגים