Share with:


פרווה

אופן הכנה

עוגה רטובה ומתוקה שמאוד מתאימה לפורים או לשמחות אחרות. עוגה אוורירית, רכה וטעימה עם מרקם רטוב שנמס בפה

**המידות מתייחסות לכוס קרטון ח"פ

מצרכים
5 ביצים
3/4 כוס סוכר
כוס מיץ תפוזים
חצי כוס קוקוס
חצי כוס קמח לבן
שקית א. אפייה
3/4 כוס שמן
כוס ורבע סולת
חצי כוס שקדים שלמים מולבנים

לסירופ סוכר
כוס מים
כוס ורבע סוכר

הכנת העוגה
להפריד ביצים.
להקציף במהירות הגבוהה ביותר חלבונים עם סוכר למשך 5 דקות בדיוק!!
להוריד למהירות הנמוהה ביותר ולהוסיף את החלמונים אחד אחד.
להוסיף את המיץ תפוזים והשמן עד שמתאחד.
להוסיף סולת, קוקוס,קמח וא. אפייה.
לתת עוד הקצפה קצרה עד לאיחוד חומרים ולעצור.
לשפוך לתוך תבנית תנור גדולה מרופדת בנייר אפייה.
להכניס לתנור שחומם מראש 170 מעלות 30-40 דקות .
אחרי 5 דקות מוציאים את העוגה ומסדרים יפה את השקדים ומחזירים להמשך אפייה.
לשפוך את הסירופ מעל העוגה כשהיא חמה והסירופ הצטנן לטמפ' החדר.

הכנת הסירופ
להביא לרתיחה ולבשל עוד 7 דקות.
לכבות ולצנן כ חצי שעה עד לטמפ' החדר.

טיפ: כדאי דווקא להתחיל מהכנת הסירופ ולחסוך זמן המתנה

עוגת בסבוסה רטובה בסירופ סוכר_מתכון של הילה סמוכה רשתי
הילה סמוכה רשתיספר המתכונים של
מתכון של

הילה סמוכה רשתי

198 מתכונים