Share with:


חלבי

אופן הכנה

(לא שגרתית ומאד מיוחדת)

מצרכים נדרשים:
1. תבנית ח"פ מאורכת לחלה (יותר רחבה ויותר עמוקה מהאינגליש קייק.. אני עשיתי בתבנית מתכת)
2. 2 שרוולי בסקוויטים בטעם שוקולד.
מיכל ו3/4 שמנת מתוקה (יש לשמור את המעט שנותר לקרם השוקולד).
3. 80 גרם (חבילה) אינסטנט פודינג וניל).
פחות מרבע כפית צבע מאכל צהוב (ג'ל).
4. 3-4 כפות תמצית בננה (למצוא בחנויות המתמחות).
5. קערית עם חצי כוס חלב וכפית נס קפה להרטבת הבסקוויטים.
6. 100 גרם שוקולד מריר × רבע מיכל שמנת מתוקה.

אופן ההכנה;
1. בתבנית שציינתי לעיל נניח 3 גזירי נייר אפייה מלבניים לרוחב התבנית (העוגה נכנסת למקפיא והנייר מיועד לחילוץ קל ע"מ שנהפוך אותה ונגיש אותה בכלי הגשה, אעביר צילום).
2. נקציף את השמנת המתוקה עם האינסטנט פודינג וניל (לא לשכוח להשאיר רבע בצד), באמצע ההקצפה נוסיף 2-3 כפות תמצית וניל וצבע מאכל, נמשיך להקציף עד לקבלת קרם יציב (בשלב הזה צריך לטעום – כול אחד ומידת טעמו לבננה, אם חסר, אפשר להוסיף)
3. נרטיב בסקוויטים ונסדר אותם בתבנית כשהם הפוכים (החלק ההפוך יהיה למעלה והחלק החלק יהיה למטה – הרי בסוף אנחנו הופכים אותה).
4. נוסיף שכבת קרם (בסה"כ 3 שכבות בעוגה).
5. שוב להרטיב, שוב שכבת קרם וכן הלאה.
6. בסוף תהיה שכבת בסקוויטים הפוכה עירומה (היא תהיה תחתית העוגה).
7. להקפיא ל4-5 שעות.
8. להמיס במיקרוגל ש.מריר × שמנת מתוקה × כף תמצית בננה למשך דקה וחצי.
להעביר לתבנית דומה בגודלה ולהקפיא.

לאחר 5 שעות נחלץ את העוגה בעזרת הנייר ונהפוך לכלי הגשה, נחלץ את השוקולד ונכסה את העוגה.
לשמור במקרר.
ב ה צ ל ח ה 😊

מתכוןמתכון

עוגת בסקוויטים שוקולד בננה_מתכון של סופיה אביטל
סופיה אביטלספר המתכונים של
מתכון של

סופיה אביטל

26 מתכונים