Share with:


כשר לפסח חלבי

אופן הכנה

העוגה הזאת הולכת להיות מלכת החג שלי השנה!
עוגת גבינה אפויה קלילה וטעימה בטירוף. המתכון מלווה אותי כל השנה בגרסא לא כשרה, ולכבוד החג שיניתי מעט כדי שהעוגה המהממת הזו תהיה כשרה לפסח. טעימה אפילו יותר ככה.

המתכון מתאים לתבנית בקוטר 18 ס"מ. אם תשתמשו בתבנית גדולה יותר העוגה תצא נמוכה יותר.

לתחתית הביסקוויטים:
– 150 גרם ביסקוויטים כשרים לפסח
– 100 גרם חמאה

אופן הכנה:
להמיס את החמאה, לערבב עם הביסקוויטים ולשטח את התערובת בתבנית. להדק ולהכניס למקפיא.

מלית גבינה:
– 2 גביעים שמנת חמוצה / כל גבינה אחרת שאתם רוצים באותה כמות
– 75 גרם סוכר
– 2 ביצים L מופרדות לחלמונים וחלבונים
– 30 גרם פודינג וניל כשר לפסח
– 35 גרם קורנפלור
– תמצית וניל
– 75 גרם סוכר נוספים
– 40 גרם חמאה מומסת
– גרידת לימון למי שאוהב

אופן הכנה:
1. מערבבים עם מטרפה גבינות ו75 גרם סוכר.
2. מוסיפים חלמונים ומערבבים. מוסיפים תמצית וניל.
3. במיקסר מקציפים חלבונים עד שנוצר קצף שנראה כמו בועות סבון ואז מוסיפים סוכר בהדרגה עד להיווצרות מרנג רך ויציב.
4. מוסיפים קורנפלור ופודינג לתערובת הגבינות, מוסיפים חמאה מומסת ואז מקפלים פנימה את המרנג.
5. אופים ב200 מעלות ל10 דקות ואז מורידים ל160 מעלות לעוד 50 דקות. מכבים תנור ומשאירים עוד שעה בתנור כבוי. שמים לילה במקרר ואוכלים רק ביום המחרת 😘

** חשוב מאוד לתת לעוגה לנוח לילה במקרר לפני שטועמים. היא מפתחת טעמים ולכן הרבה יותר טעימה וגבינתית. לכן, תכינו את העוגה יום מראש.

תהנו וחג שמח שיהיה לכולנו!!!
אוהבת 

עוגת גבינה אפויה כשרה לפסח ,קלילה וטעימה בטירוף
מדלן אביבספר המתכונים של
מתכון של

מדלן אביב

36 מתכונים