Share with:


מה צריך?

לתחתית:
50 גרם קמח
50 גרם סוכר
1/2 שקית אבקת אפייה
2 ביצים מופרדות
30 גרם חמאה
לבלילה :
7 ביצים xl מופרדות בטמפרטורת החדר
750 גרם גבינה 9%
1 גבינת ניו יורק או גבינת נפוליאון
1 שמנת חמוצה 15%
1 וחצי כוס סוכר
5 כפות קורנפלור
2 כפות פודינג וניל
1 כפית תמצית וניל
קורט מלח
לציפוי :
250 גרם אוכמניות קפואות
1/4 כוס מים
1/2 כוס סוכר

אופן הכנה

הכנת התחתית
1)מקציפים את החלמונים עם הסוכר בהדרגה עד לקבלת קצף תפוח מוסיפים את החמאה עד לקבלת מרקם חלק לאחר מכן את הקמח אבקת אפייה עד לאיחוד
2)מקציפים את החלבונים עם קורט עד ליציבות ומוסיפים אותם לחלמונים
3)שופכים את הבלילה לסיר ג'חנון בקוטר 24 ס"מ מרופד בנייר אפייה בתחתית ואופים 15 דק עד להזהבה
4)מסננים את הגבינות ומערבבים במיקסר את ידני החלמונים קורנפלור, פודינג וניל ותמצית וניל
3)מקציפים את החלבונים עם קורט מלח והסוכר בהדרגה עד לקבלת קצף יציב אך לא קשה מדי
4)שופכים את התערובת החלבונים על התערובת הגבינות ב3 או 4 פעמים תמיד בעדינות ובתנועת קיפול
5)חותכים רצועות של נייר אפייה ומדביקים אותם על הדפנות הסיר
6)שופכים את הבלילה על הטורט המבושל מיישרים את התערובת
7)שופכים מים רותחים בתבנית בתחתית התנור
ואופים 15 דק?
ראשונות על טורבו בתנור שחומם מראש ל 200 מעלות.
לאחר מכן מורידים את החום ל150 מעלות לאפייה רגילה אפייה של פעם זה אומר פס למעלה פס= למטה לעוד שעה ולא פותחים את התנור עד שהעוגה מתקררת לגמרי לאחר מכן מכניסים אותה לקירור לכמה שעות להתייצבות
8)שמים מגש או צלחת הגשה הגשה מעל הסיר ג'חנון הופכים אותה ומחלצים בעדינות
9)מסירים את הנייר אפייה שלמעלה מניחים תחתית או מגש והופכים בחזרה
8)אופן ההכנת בציפוי
מביאים לרתיחה בסיר קטן את האוכמניות סוכר והמים עד שהתערובת מבעבעת והסוכר נמס לחלוטין
2) מבשלים על אש נמוכה כ10 דקות ומסירים מהאש. מצננים לגמרי ויוצקים את הציפוי על העוגה הקרה

עוגת גבינה אפויה עם בסיס טורט וציפוי אוכמניות
זקלין פדלוןספר המתכונים של
מתכון של

זקלין פדלון

520 מתכונים