Share with:


חלבי

אופן הכנה

העוגה הזאת הולכת להיות מלכת החג שלי השנה!

תעקבו גם באינסטגרם: https://www.instagram.com/madlen_patisserie

המתכון מתאים לתבנית בקוטר 18 ס"מ. אם תשתמשו בתבנית גדולה יותר העוגה תצא נמוכה יותר.

לתחתית הביסקוויטים:
– 10 גרם ביסקוויטים טחונים דק מאוד
– 70 גרם חמאה

אופן הכנה:
להמיס את החמאה, לערבב עם הביסקוויטים ולשטח את התערובת בתבנית. להדק ולהכניס למקפיא.

מלית גבינה:
– 2 גביעים של גבינת שמנת / כל גבינה אחרת שאתם רוצים באותה כמות (400 גרם)
– 75 גרם סוכר (5 כפות)
– 2 ביצים L מופרדות לחלמונים וחלבונים
– 30 גרם פודינג וניל (2 כפות)
– 35 גרם קמח (2 כפות גדושות)
– תמצית וניל
– 75 גרם סוכר נוספים (5 כפות)
– 40 גרם חמאה מומסת (כרבע חבילת חמאה גדולה)
– גרידת לימון למי שאוהב

אופן הכנה:
** מחממים תנור ל160 מעלות ושמים סיר עם מים קרים בתחתית **
1. מערבבים עם מטרפה גבינות ו75 גרם סוכר.
2. מוסיפים חלמונים ומערבבים. מוסיפים תמצית וניל.
3. במיקסר מקציפים חלבונים עד שנוצר קצף שנראה כמו בועות סבון ואז מוסיפים סוכר בהדרגה עד להיווצרות מרנג רך ויציב.
4. מוסיפים קמח ופודינג לתערובת הגבינות, מוסיפים חמאה מומסת ואז מקפלים פנימה את המרנג.
5. אופים על 160 מעלות במשך שעה. אם רוצים השחמה מלמעלה, מעלים ל200 ל10 דקות האחרונות. מכבים תנור ומשאירים עוד שעה בתנור כבוי. שמים לילה במקרר ואוכלים רק ביום המחרת.

** חשוב מאוד לתת לעוגה לנוח לילה במקרר לפני שטועמים. היא מפתחת טעמים ולכן הרבה יותר טעימה וגבינתית. לכן, תכינו את העוגה יום מראש.
** את הסיר עם המים הקרים להכניס לתנור בעת ההדלקה ואת העוגה להכניס רק כאשר התנור חם.

עוגת גבינה אפויה קלילה וטעימה בטירוף
מדלן אביבספר המתכונים של
מתכון של

מדלן אביב

36 מתכונים