שרה דרומי
הכנה🎈🎈תבנית 26/28מרופדת בנייר אפייה
14 עלי פילו מופשרים לילה במקרר(אפשר פחות)
60 גר חמאה מומסת.
לתערובת האגוזים🎈🎈
כוס אגוזי מלך קלוי וטחון דק
כוס פקאן קלוי וטחון דק
חצי כוס קוקוס(לא חובה)
2 כפות סוכר חום כהה.
לבלילת הגבינה:::
1 גביע גבינת מסקרפונה
500 גר גבינה לבנה
200 גר שמנת חמוצה
חצי כוס דבש נוזלי
1 קופסא אינסטנט פודינג וניל
3 כפות קונפלור
40 גר חמאה מומסת
3 ביצים
ציפוי🎈🎈🎈
200 גר שמנת חמוצה מעורבבת עם 1 כף אבקת סוכר.
קישוט🎈🎈🎈
1.5 כוסות תערובת אגוזים קלוי וטחון גס(פקאן,מלך,ופיסטוק)מעורבב עם 2 כפות דבש נוזלי
הכנה🎈🎈🎈60 גר חמאה מומסת,להבריש את תחתית התבנית והדפנות,לקחת 2 דפי פילו להבריש בחמאה,לקפל למלבן,להניח חלק ממלבן הפילו בתבנית וחציו מחוץ לתבנית,כך לעשות עם שאר העלים ולהניח אותם בצורה סיבובית שיכסו את כל התבנית.
מערבבים את כל תערובת האגוזים ומניחים מעל עלי הפילו.
מקציפים:גבינות,שמנת חמוצה,חמאה מומסת,כל פעם מוסיפים ביצה אחת ומערבבים היטב,מוסיפים דבש וחומרים יבשים עד לאיחוד. מניחים את בלילת הגבינה מעל האגוזים.
אופים בתנור מחומם מראש ל160,אופים עד שעלי הפילו מזהיבים והגהינה יציבה.
מורחים מעל את שמנת החמוצה,ומכניסים לתנור לעוד 5 דקות,מקררים ומקשטים בתערובת האגוזים.
משארים להתייצבות במקרר.
באהבה/אורנה ועלני❤❤❤❤❤