עוגת הגבינה שנבחרה בתחרות מימונס…לבקשתכם קבלו מתכון מעט מורכב ודורש מעט מאמץ אבל…שווה..
חומרים לתחתית: מדוד בכוס חד פעמי לשתייה קרה
100 גר חמאה
1/4 כוס סוכר
קורט מלח
וניל 2
1 ורבע כוס קמח רגיל
חומרים לתערובת הגבינה:
750 גר גבינה % 5
2 שמנת חמוצה
1ורבע כוס סוכר
2 וניל קורט מלח
גרידת לימון
1 כפית תמצית רום
7 חלמונים L
1 כוס חלב
1/4 כוס קורנפלור
3/4 כוס קמח רגיל
1/2 כוס אינסטנט פודינג וניל
7 חלבונים
לציפוי העוגה לאחר אפייה..
1 שמנת להקצפה
2 כפות אבקת סוכר
אופן ההכנה :
ראשית יש ללוש את כל מרכיבי הבסיס,
לשטח בתבנית "26 מרופדת בנייר אפייה תחתית
****לאחר האפייה לרפד נייר אפייה בדפנות התבנית
**** לעטוף את התבנית חיצונית ברצועת נייר כסף מכופלת עבה מסביב לתבנית.
(או ברינג להניח על תבנית התנור שבתחתית נייר כסף ומעל נייר אפיה )
לאפות בחום 160 עד להזהבה
אופן ההכנה:
בקערה גדולה לשים את כל החומרים של הגבינה לערבב במטרפה ידנית….
בקערת המיקסר להקציף את החלבונים לקצף יציב (לא קשה)
לאחד את החלבונים עם קערת הגבינות בצורת עטיפה עד הבלעת החלבונים.
לצקת מעל הבצק .
מתחילים את האפייה עם חום 220 מעלות כ- 15 דקות לקבלת גוון זהוב….
להנמיך ל- 150 מעלות לאפות כשעה וחצי ….
* לאחר כחצי שעה לבדוק אם העוגה עלתה הרבה…רצוי להוציא מהתנור ולשחרר אותה מהנייר ע"י העברת סכין מבין הנייר לעוגה…ולהחזיר להמשך אפייה…(לא לחשוש להוציא)
לאחר קירור העוגה להקציף 1 שמנת להקצפה 2 כפטת אבקת סוכר…להעביר לשק זילוף ולצפות.
בהצלחה !!