חומרים:
1 שרוול פתי בר
100 ג"ר חמאה רכה
לעוגה:
6 ביצים מופרדות
11/2 כוסות סוכר
1 סוכר וניל
3 כפות קורנפלור
1 פודינג וניל
750 ג"ר גבינה לבנה 5%
1 שמנת חמוצה
לקרם
1 שמנת מתוקה
1/2 כוס חלב
2 כפות אבקת סוכר
2 כפות פודינג וניל
לקישוט
שקית פטל שחור קפוא(250 ג"ר)
1/2 כוס סוכר
1/2 כוס מים
1 כפית קורנפלור
תבנית קפיצית מ"ס 26
נחמם תנור על 200 10 ד"ק לפני כניסת העוגה ונשים בחתית התנור תבנית עם מים קטנה
אופן ההכנה:
1 לטחון את הביסקיויטים ולהוסיף את החמאה הרכה לערבב הייטב להדק לתבנית ולהכניס למקפיא עד שנכין את העוגה
2 להקציף את החלבונים עם כוס סוכר לקצף יציב,
3 בקערה ניפרדת נשים חלמונים וכוס וסוכר וסוכר וניל ונטרוף מעט במטרפה, נוסיף את הקורנפלור ונמשיך לטרוף עד שלא ישארו גושים,נוסיף את הפודינג ולאחר מכן את הגבינה והשמנת ונערבב הייטב.
4 נוסיף את הקצף לקערת הגבינה ב-3 פעמים ונערבב בתנועת עטיפה עד שהכל מתאחד,
5 נוציא את התבנית מהמקפיא נשפוך את הבלילה ונכניס לתנור ל-10 ד"ק על חום של 200 מעלות,
ולאחר מכן נוריד את החום ל-150 ל-45 ד"ק ולא לפתוח את התנור בכלל
לאחר שהןגה הצטננה נכין את הקרם ונצפה את העוגה ונכניס למקרר
6 בנתיים נכין את קישוט הפטל,
נכניס הכל לתוך קלחת למעט הקורנפלור, לאחר שהסוכר נמס נשים את הקורנפלור בתוך ספל, ונוסיף כ-6 כפות מהנוזלים שבקלחת לתוך הספל ונערבב הייטב ונחזיר לקלחת,נערבב הייטב עד לרתיחה .נכבה את הגז ונשאיר להתקרר, ולאחר מכן לקשט את העוגה…
בהצלחה רוחמה כהן…♥️♥️♥️