תחתית +פירורים
3וחצי כוסות קמח תופח
חצי כוס שמן
1/3כוס סוכר
1וחצי חמאה מומסת
חצי כוס מיץ תפוזים
1שקית סוכר וניל
הגבינה:
6ביצים
750גר גבינה לבנה
1גביע שמנת חמוצה
1וחצי כוסות סוכר
1פודינג וניל
3כפות קורנפלור
3כפות קמח
1כפית תמצית וניל
ציפוי:
2גביעי שמנת חמוצה
4כפות אבקת סוכר
ציוד נדרש רינג קפיץ קוטר 26עגול.
תחתית:
שמים בקערה גדולה את כל המרכבים ולשים עד לקבלת בצק אחיד עוטפים בניילון נצמד ומניחים במקרר לשעה.
מחממים תנור ל160מעלות מכנסים תבנית עם מים חמים שתשב בשלב התחתון.
מרדדים בצק לעיגול גדול יותר מתבנית כדי להשאיר מספיק בצק לריפוד דפנות התבנית.
מתיזים מעט ספריי על דפנות תחתית התבנית מניחים את בצק מרודד באופן כזה שגם הדפנות מניחים את בצק שגם דפנות יהיו מכוסות.
שכבת גבינה.
מפרידים ביצים לשתי קערות.
מוסיפים לקערת החלבונים סוכר ומקצפים לקצף יציב.
לקערת חלמונים מוסיפים את שאר החומרים ומקצפים מערבבים לתערובת אחידה.
מקפלים את קצף חלבונים לתערובת חלמונים לערבב בעדינות כדי לא לפגוע בנפח.
אפייה מוצאים תבנית עם בצק ויוצקים את שכבת הגבינה אופים שעה ו10דק.
ציפוי:
מספר דקות לפני הסיום האפייה מערבבים את גביעי השמנת החמוצה עם אבקת סוכר.
בתום האפייה מוציאים את העןגה מהתנור יוצקים עליה הציפוי משטחים לשכבה אחידה ומחזירים ל-5דק.
פירורים:
משטחים את שאריות הבצק שנותרו בתבנית משומנת ואופים עד לזהבה בערך 20דק על חום 180מעלות. לאחר מכן מפוררים לפירורים.
ומפזרים על העוגה להכניס למקרר