7 ביצים
1 וחצי כוסות סוכר כוס חד פעמי 200 מ"ל
750 גרם גבינה 5%
1 שמנת חמוצה
1 סוכר וניל
4 כפות קורנפלור
3 כפות אינסטנט פודינג וניל
גרידת לימון
לתחתית
1 שרוול פתי בר מריר או רגיל
100 גרם חמאה
100 גרם פיקאנים מסוכרים
לקצפת
1 קצפת צמחית
2 כפות אבקת סוכר
אפשר שמנת מתוקה רגילה
עם 2 כפות אינסטנט פודינג ו2 כפות אבקת סוכר
לקישוט להשאיר כמה פיקאנים
אופן ההכנה
להכין את התחתית .
לטחון את הפתי בר ואת הפיקאנים לערבב עם החמאה .
לשים בתבנית נייר אפיה ולשים את התערובת ולהדק.
לרפד את התבנית מסביב עם נייר אפיה .
להקציף חלבונים עם קורט מלח עם כוס סוכר לקצף לא חזק .
בקערה נפרדת .
לערבב חלמונים עם הסוכר להוסיף גבינה שמנת קונפלור והאינטנט וגרידת לימון לערבב היטב שלא יהיו גושים .
להוסיף את החלבונים להוסיף לאט כל פעם ולקפל .
לחמם תנור 200 מעלות עם תבנית עם מים בתחתית התנור .
להוסיף את הבלילה לתבנית להכניס לתנור ולאפות 10 דקות להוריד את החום ל150 מעלות ולאפות שעה בלי לפתוח את התנור לכבות את התנור ולהשאיר את העוגה בתנור .
להוציא לקרר היטב להכניס למקרר שתתקרר .
להכין קצפת למרוח על העוגה ולקט עם פיקאנים .