טעימה מאוד
הכי קלה להכנה 🔥🔥
עוגת גבינה עם קרמל מלוח.
תבנית 20
לקלתית:
225 גרם ביגלה מלוח
6 כפות חמאה מומסת
רבע כוס סוכר חום.
לעוגה:
750 גרם גבינת שמנת
3 ביצים
רבע כוס סוכר
כף קורנפלור
כף תמצית וניל
2 שליש כוס שמנת מתוקה
גרדת לימון מלימון אחד
גרדת תפוז מתפוז אחד
לקרמל:
1 כוס סוכר
1/2 כוס מים
כוס שמנת מתוקה.
חצי כפית מלח
אופן הכנה לקלתית:
גורסים במעבד מזון את הבייגלה
מוסיפים סוכר וחמאה. מערבבים מרפדים את תחתית התבנית. מכניסים לתנור שחומם מראש 180 מעלות ל 10 דקות
מקררים לגמרי.
אופן הכנה לעוגה:
בקערת המיקסר עם וו גיטרה שמים סוכר שליש מכמות הגבינה וקורנפלור.
מערבלים דקה. מוסיפים את שאר הגבינה.
בהדרגה מוסיפים את הביצים אחת אחרי השנייה מוסיפים את הלימון הוניל התפוז והשמנת.
מדי פעם. אוספים את התערובת מהדופן של הקערה.
מערבלים עד תערובת חלקה לגמרי.
יוצקים על הקלתית אופים 160 מעלות שעה ורבע.
עד שהדפנות מזהיבות.
אופן הכנה של הקרמל:
בסיר שמים סוכר ומים על האש לא לערבב בכלל. עד קבלת צבע זהוב. מוסיפים את השמנת.מנימיכים לאש נמוכה.
מערבבים כל הזמן עד קבלת קרם מעט סמיך מוסיפים חצי כפית מלח. מערבבים מקררים מעט לטמפרטורת החדר..
יוצקים על העודה כאשר העוגה קרה. מקשטים עם בייגלה לפי טעמכם.
בהצלחה 🌹🌹🌹
מערבבים כל הזמן