Share with:


חלבי

אופן הכנה

תבנית עגולה בקוטר 26 מי שרוצה עוגה יותר גבוהה תשתמש בתבנית בקוטר 24
שקף מסביב לתבנית( לא חובה )

מרכיבים לתחתית:
350 גרם עוגיות לוטוס
125 גרם חמאה
50 גרם אגוזי מלך טחונים גס

מרכיבים למלית:
2 שמנת מתוקה (500 מ"ל)
1 אינסטנט פודינג וניל
750 גר גבינה לבנה 5%
1 גביע גבינת שמנת נפוליאון בטעם טבעי
2 כפות סוכר
1 חב' שוקולד לבן מגורד(100 גרם)
1 חב' שוקולד לבן מומס במיקרוגל עם 2 כפות חלב

לציפוי:
1 צנצנת של ממרח לוטוס

אופן ההכנה:
טוחנים את עוגיות הלוטוס לפירורים, בסיר קטן ממיסים את החמאה ומוסיפים את העוגיות הטחונות ואת אגוזי המלך הטחונים ומערבבים היטב.

שמים שקף מסביב לתבנית ומשטחים 3/4 מהכמות על תבנית עגולה בקוטר 26 ומכניסים למקפיא לרבע שעה,
את ה1/4 הנותר נפזר מסביב לעוגה לקישוט.

מקציפים את השמנת והפודינג לקרם יציב.

בקערה ניפרדת שמים את כל הגבינות, הסוכר, שוקולד לבן מגורד והשוקולד המומס ומערבבים הכל היטב לבלילה אחידה.

מוסיפים את תערובת הגבינה לקצפת שהקצפנו בהדרגה ובתנועות קיפול עד שהכל מתאחד, מוציאים את התבנית מהמקפיא ושופכים את התערובת מעל התחתית.

מחזירים את העוגה שוב למקפיא לחצי שעה להתייצבות.

ממיסים את ממרח הלוטוס במיקרו ל 30 שניות ושופכים על העוגה הקפואה.

מפזרים מסביב לעוגה את הפירורים שהשארנו בצד ומכניסים למקרר

עוגת גבינה קרה לוטוס
סוניה סאני בן הרושספר המתכונים של
מתכון של

סוניה סאני בן הרוש

92 מתכונים