בקרו בקבוצה שלי : במטבח של תהילה גיל…מתכונים מכל ה..❤
🍰🍰🍰🍰
עוגה טעימה ומוצלחת…
לתחתית העוגה:
1 כוס קמח
4 כפיות סוכר.
100 גרם חמאה.
1 ביצה…
הוראות ההכנה לתחתית:
לערבב את כל החומרים לתערובת פירורים….לשטח ברינג/ תבנית 26 לרפד בנייר אפיה משומן ,לאפות עד הזהבה כ- 10 דקות….
חומרים לעוגה: (נמדד בכוס אוניברסלית)
750 גר גבינה חלקה
+ 250 גר גבינה % 30 .
6 ביצים מופרדות xl
1 כוס סוכר.
1 כוס גדושה קמח רגיל
2/3 כוס חלב.
50 גר חמאה מומסת
הוראות הכנה לתערובת הגבינה:
להקציף את החלבונים בקערת המיקסר לקצף חלק לא קשה, ולהוסיף חצי כוס סוכר
(החצי השני לתערובת הגבינה)
בקערה שנייה לשים את החלמונים עם הסוכר ולהקציף לקצף בהיר…להוסיף את שאר המרכיבים ,לערבב היטב..לקבלת בלילה חלקה…
להוסיף את קצף הביצים לגבינות לערבב ….בתונעת קיפול להבלעת הקצף בבלילה.
לצקת על תחתית העוגה האפויה
****מומלץ ורצוי לשים תבנית מים קטנה
בתחתית התנור או בצידי העוגה….חשוב זה משנה את האפיה.
לאפות בחום 240 10 דקות לאחר מכן להנמיך ל-150 למשך שעה…וחצי.
**** אפשר לפתוח את התנור לאחר שעה מידי פעם .. לגעת במרכז העוגה לבדוק את העוגה אם היא קשה אז לסיים את האפייה .
להשאיר לאחר אפיה שעה או יותר בתנור….. סגור
שווה לי לדייק העוגה ממש טעימה.!!!
בהצלחה !!🍰🍰