2 כוסות קמח תירס לא אינסטנט
1 כוס קמח רגיל
100 גרם חמאה מומסת
100 גרם שמן
1 גביע יוגורט טבעי
2 גביעי שמנת חמוצה באחוזים שאתם מעדיפים
2 ביצים שלמות
1 כוס סוכר
1 אבקת אפייה
למלית הגבינה:
2 גביעי גבינה לבנה סה"כ 500 גרם
1 ביצה
1/2 כוס סוכר 1 שקית סוכר ונילין
איך מכינים:
הכנה
1. מערבבים בקערה קטנה את כל חומרי מילית הגבינה.
2. אופן הכנת הבלילה: שמים בקערה את ה-שמן. סוכר. יוגורט שמנת חמוצה. ביצים. ונילין. אבקת אפיה.
3. מערבבים ומוסיפים את החמאה הנמסה ומערבבים.
4. לבסוף מוספים את קמח התירס והקמח הלבן ומערבבים.
5. אופן הרכבת העוגה: שופכים חצי בלילה לתבנית. מיישרים ושפוכים מעל בזהירות את מלית הגבינה ומיישרים בעדינות.
6. עכשיו מכסים בבלילת העיסה שנשארה בזהירות לכסות עד כמה שניתן את כל הגבינה.
7. אופים בחום בינוני 160 מעלות 40-50 דקות למאפה זהוב יפה. אך להזהר לא לייבש אות המאפה.
8. לחכות 10 דקות אחרי האפייה.