תחתית בצק פריך
150 ג" ר קמח לבן מנופה
1 חלמון
100 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות.
40 ג" ר אבקת סוכר
להכניס חומרים אילו למעבד מזון,כמה פולסים קצרים והבצק מוכן.לעטוף בניילון נצמד ולהכנים למקרר לחצי שעה.
לשטח הבצק בעזרת הידיים בתחתית התבנית ,ולהדקו לשולי התבניתלחורר מעט עם מזלג לאפות ב-180 מעלות 12 דקות.
מלית הגבינה
8 ביצים מופרדות
1 ק" ג גבינה לבנה 9%
500 גרם גבינת שמנת(תנובה ,פילדלפיה, מסקרפונה )
1 כפית תמצית וניל איכותית.( ממליצה על משחת וניל)
1 1/4 כוס סוכר
1 שמנת מתוקה
90 גרם קורנפלור מנופה
70 גרם קמח מנופה.
הכנת המלית
להקציף חלבונים במהירות בינונית עד להיווצרות קצף לבן,להעלות המהירות לגבוהה ולהוסיף חצי כוס סוכר אט אט.להקציף לקצף יציב .
לקערת החלמונים להוסיף 1 1/4 כוס סוכר ,תמצית הוניל ולהקציף עד שמתבהר צבע החלמונים .להוסיף גבינת השמנת .הגבינה הלבנה,השמנת המתוקה,הקמח והקורנפלור,לערבל לתערובת חלקה,
לקחת כרבע מקצף החלבונים ולעטוף לתערובת הגבינות עם לקקן לתערובת אחידה.להוסיף יתרת קצף החלבונים לתערובת הגבינות ולעטוף לתערובת חלקה.
לצקת תערובת הגבינות לתבנית האפייה על הבצק האפוי,להכניס לתנור שחומם מראש לחום של 220 מעלות ,ובתחתית התנור תבנית עם מים רותחים.את עוגת הגבינה להניח מעל לתבנית המים.אך שלא תבוא תבנית העוגה במגע עם המים.העוגה נאפית באדים.
לאחר 12 דקות להוציא בזהירות תבנית העוגה מן התנור.בעזרת סכין דקה לחרוץ מסביב לדפנות העוגה צמוד לדופן התבנית לעומק שני ס" מ.זה מונע היסדקות העוגה .ומקנה תפיחה ישרה ויפה של העוגה.לכסות העוגה בנייר כסף ולהחזיר לאפייה לעוד שעתיים בחום של 160 מעלות.
נייר הכסף מונע השחמת יתר של פני העוגה.
* לשוליים בהירים של העוגה אני עוטפת התבנית לפני האפייה בסרט בד שהשריתי במים 10 דקות דחיתיוהנחתםסביב הבד והנחתי סביב לתבנית העגולה.
ישנו בד כזה לקנייה,אך הוא יקר.אני לקחתי מגבת שחתכתי לרצועת בד בגובה 10 ס" מ וארוכה מספיק לעטוף התבנית חיצונית.משתמשת בה כבר שנים.לאחר כל אפיה מכבסת.
אני אופה העוגה ברינג של 24 ס" מ בגובה 12 ס"מ.
מניחה הרינג על תבנית אפייה עם נייר אפייה,וכך אופה העוגה,מתקבלת עוגה גבוהה כמו בקונדיטוריה.
למעוניינים ישנה תבנית עגולה בגובה 10 ס" מ.
נדמה כי כמות הגבינה היא אדירה,עם זאת מתקבלת עוגה אוורירית שנמסה בפה