החומרים לתבנית 24 או 26 ס"מ:
לעוגה
5 ביצים
1 ו- 1/4 כוסות סוכר
1/2 כוס שמן
1/2 כוס דבש
3/4 כוס קפה חזק
1/2 כפית קינמון
מעט ציפורן
2 כוסות קמח
2 כפיות אבקת אפיה
קרם שוקולד לבן
200 גר' שוקולד לבן
כוס (250 מ"ל) שמנת מתוקה לשלב ההמסה
כוס וחצי (375 מ"ל) שמנת מתוקה לשלב ההקצפה
2 כפות אינסטנט פודינג וניל
כפית תמצית וניל אמיתית
זיגוג:
1 חבילת ג'לי משמש
2 כוסות מים
הכנה
מחממים את התנור ל 180 מעלות בטורבו.
בקערת המיקסר מתחילים להקציף את הביצים תוך כדי הוספה הדרגתית של הסוכר (ואין צורך להפריד את הביצים). כשהתערובת תפוחה ובהירה מוסיפים בהדרגה ותוך זרזוף את השמן ולאחר מכן את הדבש (טיפ שלי – יוצקים את הדבש לכוס המדידה בה השתמשנו לשמן, השימון שלה יעזור לדבש להשתחרר בקלות מהכוס). ממשיכים להקציף במהירות איטית ומוסיפים את הקפה.
לבסוף, ובמהירות הכי איטית של המיקסר מוסיפים את הקמח אבקת האפיה והתבלינים. הכל כמובן בהדרגה. חשוב לא להקציף את התערובת יתר על המידה על מנת שלא תתקבל עוגה במרקם "חנק". בסוף ההקצפה מקפלים ידנית את התערובת כדי לוודא שאין גושי קמח בבלילה או בתחתית הקערה.
מעבירים את התערובת לתבנית משומנת שתחתיתה מרופדת בנייר אפיה (זה יקל מאוד על החילוץ בסוף האפיה) ואופים במשך כ- 50 דקות.
העוגה מוכנה כשקיסם שננעץ בה יוצא יבש…