בקרו בקבוצה שלי : במטבח של תהילה גיל…מתכונים מכל ה..❤
עוגה רכה וטעימה כמו של פעם
חומרים: כוס אוניברסלית
6 ביצים L (או 5 XL)
1/2 כוס סוכר לבן
1/2 כוס סוכר חום כהה
1 כף תמצית וניל
1 כוס שמן
3/4 כוס דבש
1/2 כוס קפה ( להכין כמו כמו קפה בוץ לאחר שמתקרר מעט לסנן את הקפה)
1/2 כוס צ'אי מסאללה ..(להכין משקית)
1 כפית קינמון
קורט ציפורן טחון
קורט אגוז מוסקט
3 כוסות קמח תופח + רבע כפית אבקת אפיה
***
חופן אגוזי מלך (להוסיף לאחר יציקת הבלילה לתבנית)
אופן ההכנה:
לא חייבים להפריד את הביצים אך אפשר ..
לתוך קערת המיקסר לשים את החלבונים. להקציף לקצף רך אך לא קשה, להוסיף את החלמונים.להמשיך בהקצפה…כ-3 דקות.
להאט את מהירות המיקסר ולהוסיף את שאר החומרים לפי סדר כתיבתם…לפני הוספת הקמח להאט למהירות נמוכה ולהוסיפו בהדרגה…לערבב עד הבלעת הקמח כדקה..להמשיך לבחוש ידנית…
לצקת לתבנית 26 או 28 …לפזר מעל את האגוזים,
להניח את התבנית במדף התחתון..לאפות בחום 160 מעלות למשך כחצי שעה…ואז להגביה את החום ל..165 ..סה"כ אפיה כשעה ..יש לבדוק במבחן הקיסם..
***זמן האפיה בהתאם לגודל התבנית והתנור.
בהצלחה !! 🍯🎊🍷