תבנית 24
מתכון:
3 כפות דבש
6 ביצים מופרדות
3 כוסות קמח תופח רגיל
שקית אבקת אפיה ( כן גם אבקת אפיה)
1 כוס סוכר חום לא משנה הסוג
כוס שמן קנולה
כוס מיץ תפוזים משובח
1 סוכר וניל
לציפוי :
סירופ מייפל ( לחמם מעט את הסירופ מייפל) ושקדים פרוסים וקלויים
אופן ההכנה :
1. לחמם תנור ל170 מעלות
2. לנפות את הקמח ביחד עם אבקת האפייה
3. מקציפים את החלבונים עם הסוכר לקצף יציב.
4. בקערה שניה מקציפים את החלמונים מוספים את שאר החומרים בהדרגה ובסוף את הקמח ( להקציף טוב שלא יהיו גושים)
5. ממשכים לטרוף את הבלילה עד שכל החומרים מתאחדים.
6. מוספים את קערת החלמונים אל קציפת החלבונים בתנועות קיפול עדינות.
7. את התערובת יוצקים לתבנית ומיישרים את פני הבצק .
8. מכנסים את העוגה שלנו לתנור ל170 מעלות ל40 -45 דקות , לפני שמוצאים את העוגה בדקים עם שיפוד / קיסם את העוגה.
9. לאחר שמוצאים את העוגה עוד שהיא חמה יוצקים עליה את הסירופ המייפל . בנדיבות
10. מצננים את העוגה ומפזרים מעל שקדים פרוסים וקלויים.