רכיבים
2 כוסות קמח
שקית אבקת אפייה + קורט אבקת סודה לשתייה
כפית קקאו
½ כפית נס קפה
קורט קינמון
כוס סוכר חום כהה או דמררה
כוס תה (3-4 שקיות במים רותחים)ממליצה על ארל-גריי(אפשרי גם כוס נס קפה חזק במיוחד, ללא חלב, מערבבים בכוס מים חמים ומניחים לצינון)
כוס שמן
½ כוס דבש
חופן יפה של אגוזי מלך קצוצים גס
אופן ההכנה:
בקערה מערבבים את כל הרכיבים היבשים עם האגוזים.
בקערה נוספת, טורפים יחד את כל הרכיבים הרטובים/נוזלים, תוך כדי עירבוב מוסיפים את הרכיבים היבשים, וטורפים היטב עד למסה אחידה וללא גושים.
משמנים תבנית עגולה או תבנית אינגליש-קייק (ניתן גם לרפד בנייר אפייה במקום לשמן תבנית)
שופכים את המסה לתבנית, מיישרים (אפשר להוסיף אגוזים/צימוקים מעל או עם הקמח, אחרת הם שוקעים)
אופים בתנור חם ב-180 מעלות כ-40-45 דקות או עד שקיסם עץ יוצא יבש עם מעט פירורים.
מכינים ¼ כוס מים רותחים עם כפית סוכר ממיסים ושופכים מעל, כדי לקבל יותר רכות ואווריריות.
מצננים ובוזקים אבקת סוכר.