מרכיבים
6 ביצים מופרדות
350 גרם קמח
1 אבקת אפייה
3/4 כוס שמן
3/4 כוס סוכר
2 תפוחים חתוכים לקוביות קטנות
1 כוס שמנת צמחית
1 כוס אגוזי מלך טחון גס
1/3 כוס דבש
1/3 כוס מייפל
1כפית קינמון
לציפוי שקדים
100 גרם שקדים מולבנים
2 כפות דבש🍯
אופן ההכנה
מקציפים את החלבונים עם הסוכר בהדרגה עד לקבלת קצף יציב .
בקערה נפרדת שופכים את השמן, שמנת צמחית, חלמונים, דבש ומייפל , מערבלים עם המקסר עד לקבלת מרקם חלק .
ורק בסוף מוסיפים את הקמח בהדרגה עד לקבלת מרקם חלק ולאחר מכן מוסיפית אגוזי מלך , תפוחים ואבקת אפייה ומערבבים בעדינות .
שופכים את התערובת וחלבונים ומערבבים בצורת קיפול עד לאיחוד ומוסיפים את התפוחים.
שופכים לתבנים סיליקון משומנת או תבנית עגולה בקוטר 24 ס"מ ואופים בתנור שחומם מראש ל 180 כ 40 דק
מקררים ומחלצים את העוגה.
הכנת ציפוי שקדים .
קולים את השקדים הבולבנים במחבת עד להזהבה ומוסיפים את הדבש
מערבבים כמה דק ומניחים על העוגה.