לרוטב קרמל
כוס סוכר
כוס תה חזק
לעוגה
4 ביצים.
כוס וחצי סוכר.
חצי כוס שמן.כוס מידה
מרגרינה מזולה מומסת.
כף גדושה ריבה
3.5 כוסות קמח – כוס מידה
שקית אבקת אפיה
כפית קינמון.
כפית סודה לשתיה.
רבע כפית צפורן..
כוס אגוזים קצוצים.
רבע כוס צמוקים…
מדוד בכוס מידה
הכנה
להכין כוס תה מתיון שיהיה חזק…
בסיר לקרמל את הכוס סוכר עד להמסה מוחלטת ושיהיה בצבע ענברי.ללא נוזלים.
להוסיף את הכוס תה בזהירות להזהר שלא יקפוץ על הפנים..לערבב עם כף מעץ עד להמסה מוחלטת.ושיהיה נוזלי ללא גושים.
במיקסר להקציף.
4 ביצים לתערובת תפוחה…
להוסיף כוס וחצי סוכר ולהקציף…
להוסיף שמן בזרם דק…
להוסיף מרגרינה מומסת…
להוסיף את הריבה ולערבב…
לקמח להוסיף אבקת אפיה קנמון צפורן וסודה לשתיה…
להוסיף למיקסר ולערבב לסירוגין עם רוטב הקרמל..להוסיף את האגוזים ולערבב ..לא לערבב מידי שהעוגה לא תצא דחוסה
לאפות ב180 מעלות תנור שחומם מראש 45 דקות או יותר..
עד שקיסם יוצא עם פירורים לחים..לצנן להפוך
ניתן להשאיר אותה ללא ציפוי והטעם משגע…
ניתן לצפות אותה בכל ציפוי
אני ציפיתי ב :
חצי שמנת מתוקה..
חבילה שוקולד מריר..
כף דבש להמיס במיקרוגל במשך דקה לערבב טוב ולצפות