המתכון⬇️
4 ביצים גודל L
220 גרם סוכר לבן
100 גרם חמאה מומסת
150 מ"ל, חלב 87 גרם
כפית תמצית וניל
315 גרם קמח לבן
2 כפיות אבקת אפייה
לציפוי:
100 גרם חמאה
100 מ"ל חלב
200 גרם סוכר חום בהיר
150 גרם קוקוס
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה בתחתית ובצדדים.
מקציפים במיקסר את הביצים והסוכר 5-6 דקות, עד לקבלת תערובת תפוחה ובהירה.
מערבבים בקערה קטנה חמאה מומסת, חלב ותמצית וניל.
מערבבים בקערה נפרדת את הקמח ואבקת האפייה. מוסיפים את תערובת הקמח לבלילת הביצים ומערבבים בעדינות בתנועות קיפול.
מוסיפים את תערובת החלב ומערבבים שוב עד לקבלת תערובת אחידה וחלקה.
מעבירים לתבנית ואופים כ-35 דקות.
הציפוי: ממיסים את החמאה בסיר קטן, מוסיפים חלב וסוכר חום ומבשלים דקה נוספת תוך כדי ערבוב. מסירים מהאש, מוסיפים קוקוס ומערבבים היטב.
כשהעוגה מוכנה שופכים עליה את תערובת הקוקוס, ומיישרים.
מעלים את חום התנור ל-200 מעלות ומחזירים את העוגה ל-5-10 דקות, עד שציפוי הקרמל משחים.
1מצננים מעט, מחלצים מהתבנית ומגישים.